Studentenresidentie Vineam

Deze luxueuze residentie bestaat uit 15 standaardkamers, 52 comfortkamers en 7 comfortpluskamers. Er is ook een ondergrondse parking voorzien en tal van voorzieningen om een comfortabele woon- en studeeromgeving te creëren.

Dit complex wordt als SWO residentie uitgebaat en voldoet bijgevolg in ruime mate aan de kwaliteitseisen opgelegd door de KULeuven om een aangenaam wooncomfort te bereiken voor de studenten.

Hoe ziet het leven in Vineam er uit?

De 74 studentenkamers zijn opgedeeld in 8 leefunits, elk met hun eigen toegang via één van de twee inkomhallen met trap en lift. De leefunits bestaan uit 6 tot 11 studenten-kamers met per unit een grote ingerichte keuken en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Om elke leefunit een eigen karakter gegeven, werd gewerkt met duidelijk verschillende kleurafwerkingen.

Enkele leefunits werden speciaal aangepast om ook mindervaliden te kunnen huisvesten. Alle gemeenschappelijke ruimtes zijn rolstoelvriendelijk bereikbaar.

De grote ontspanningsruimte op de gelijkvloerse verdieping is toegankelijk voor iedereen. Deze ruimte geeft uit op een groot terras met directe toegang tot de tuin die ingericht is met zitmeubilair.

Op de tweede verdieping wordt een wasplaats voorzien met semi-industriële wasmachine en droogkast als extra service voor de bewoners.

De toegang tot het gebouw wordt gecontroleerd met een elektronisch badge systeem. Er is eveneens camerabewaking voorzien om maximale veiligheid te kunnen garanderen.

Onder het gebouw is een ruime parking waar plaatsen gehuurd kunnen worden. Er is ook een afgesloten fietsenstalling en huisvuillokaal voorzien.